Пълнени чушки с ориз и бамя

Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2005
Пълнени чушки с ориз и бамя
 
Необходими продукти:
500 г замразени чушки
250 г бамя
1/2 ч. ч. ориз
12 глава лук
2 скилидки чесън
5-6 с. л. олио
1 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с ориз и бамя
Бамята се нарязва на колелца, чесънът и лукът - наситно.
2
Пълнени чушки с ориз и бамя 2
Наситнените чесън и лук се запържват за 1 минута в сгорещено олио, поръсват се с къри. Добавя се бамята, запържва се 2-3 минути, посолява се и се поставя оризът. Когато оризът стане стъклен, се налива 1/2 ч. ч. гореща вода. Къкри на тих огън, докато оризът поеме водата.
3
Пълнени чушки с ориз и бамя 3
Чушките се пълнят с готовата плънка. Нареждат се в намаслена тава, налива се вода, която да стига до средата им. Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: