Пълнени чушки с кайма, ориз и гъби

Източник: Вержи
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.03.2019
Пълнени чушки с кайма, ориз и гъби
 
Необходими продукти:
7-8 чушки
500 г кайма
1 глава лук
2 моркова
400-500 г печурки
1 ч. ч. ориз
2-3 скилидки чесън
1-2 домата (3 с. л. доматено пюре)
2 с. л. олио
сол на вкус
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
чубрица по желание


Начин на приготвяне:
1
Лукът,чесънът, гъбите и морковите се нарязват на ситно и се запържват в олиото.
2
Добавя се каймата и се пържи докато стане на трохи.
3
Сипва се измитият ориз и се готви, докато оризът стане стъклен. Налива се малко вода и щом се абсорбира се добавят доматите, ако са цели се настъргват или се добавя доматено пюре. Подправя се със сол на вкус и се добавят останалите подправки.
4
Чушките се пълнят със сместа. Подреждат се в тава и се заливат до половината с подсолена вода. Ако остане от плънката, аз я слагам около чушките.
5
Пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.Когато се изпекат от едната страна, се обръщат и се запичат и от другата страна.

Съвет
По желание може да се направи чеснов сос. Аз го правя само с кисело мляко, много малко вода, сол и 3-4 скилидки чесън.

Съвет:
По желание може да се направи чеснов сос. Аз го правя само с кисело мляко,много малко вода,сол и 3-4 скилидки чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: