Пълнени чушки с кайма и ориз

Традиционен вкус на едно любимо ястие
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 11.11.2018
Пълнени чушки с кайма и ориз
 
Необходими продукти:
10 чушки (моите бяха зелени, сочни с много тънка ципа
800 г мляно месо
1 глава лук
1 ч. ч. ориз
1/3 връзка магданоз
2 ч. л. сух бульон показвала съм пилешки, органичен без вредни състав
1 ч. л. червен пипер
4 - 5 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките измих и почистих от семената, като запазих капачетата. В дълбок тиган загрях олиото и запържих лука.
2
Когато омекна и доби лек, златист цвят, добавих каймата. Посолих и сложих ситно нарязаните дръжки на магданоза, черния пипер и сухия бульон.
3
Готвих докато каймата замирише на вкусно и стане златиста. Тогава добавих червения пипер, разбърках и на финал изсипах в тигана измития и отцеден ориз.
4
Тогава добавих червения пипер, разбърках и на финал изсипах в тигана измития и отцеден ориз. Разбърках и готвих около 2-3 минути, като на края полях с половин кафена чашка вода, за да набъбне леко.
5
Готовата плънка поръсих със ситно нарязания магданоз и разбърках. Напълних чушките почти до горе и затворих с капачето. Така напълнените и разположени в тавата чушки набодох на 2 места с острото на ножа и залях с 4 ч.ч. вряла вода. Полях с по няколко капки олио и сложих да се пекат в загрята на 180 градуса фурна.
6
Когато се изпекоха от едната страна, внимателно ги обърнах, за да добият апетитен загар и от другата. За около 1 час бяха готови. Сервирах топли с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2019
Елена, благодаря и и се радвам, че рецептата Ви е харесала!
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2019
Много сполучлива рецепта.Станаха много вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: