Пълнени чушки с кайма и ориз

Източник: Meglena Lazarova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 10.03.2014
Пълнени чушки с кайма и ориз
 
Необходими продукти:
500 г кайма
1 ч. ч. ориз
8-9 чушки
1 глава лук
1-2 моркова
1 домат (или 1 чаша доматен сок)
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
сол на вкус
олио за задушаване


Начин на приготвяне:
1
Лукът се наситнява и заедно с ориза се задушава в мазнината. Добавя се каймата, която се бърка до раздробяване.
2
Подправя се със сол на вкус и се добавят подправките. Добавя се оризът и се налива вода. Ври до набъбване на ориза. Малко преди да е готов оризът, се добавят доматите (ако е цял домат, се нарязва наситно или се настъргва).
3
Чушките се почистват от семките, пълнят се и се нареждат в тава. Заливат се с вода до средата и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Когато се изпекат от едната страна, се обръщат и се запичат и от другата страна.
5
По желание може да се направи сос от едно яйце, 100 г кисело мляко и брашно. Към тях се добавя малко от бульона, отделен от чушките и се вари 2-3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (29)
29.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
Идеални станаха. Пропорциите са много точни.
28.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2016
Мноооого вкусни пълнени чушки! Браво!
27.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2016
Станаха много вкусни :)
26.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2015
проблем ли е ако съм забравила доматите
25.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2015
рецептата е страхотна,а чушките станаха много вкусни ;) благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: