Пълнени чушки с кайма и карфиол

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 червени камби
200 г смляно месо от свинска плешка
200 г смляно месо от телешка плешка
150 г печурки
1/2 глава карфиол
1/4 малка глава целина
1 малка глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1/4 връзка мащерка
4 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

за соса:
800 г пасирани домати (от консерва)
1 с. л. риган
1 ч. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с кайма и карфиол
Карфиолът се смила в блендер, докато стане на трохи.
2
Пълнени чушки с кайма и карфиол 2
Морковите, целината, лукът и чесънът се белят и се наситняват. Така подготвените зеленчуци се запържват в 2 с. л. зехтин.
3
Пълнени чушки с кайма и карфиол 3
Гъбите се почистват, режат се на тънко и се прибавят към зеленчуците, заедно с наситнената мащерка. Запържват се за кратко.
4
Пълнени чушки с кайма и карфиол 4
Прибавя се месото и се готви, докато стане на трохи. Плънката се овкусява с ригана, сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
5
Пълнени чушки с кайма и карфиол 5
Чушките се избушват и се пълнят със сместа. Похлупват се със заделените капачета и се заливат с останалия зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер.
6
Пълнени чушки с кайма и карфиол 6
В тавата се налива малко вода и ястието се покрива с алуминиево фолио. Пече се 50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пълнени чушки с кайма и карфиол 7
Доматите се сипват в касерола и се готвят 10 минути, заедно с меда, ригана, сол и черен пипер.
8
Пълнени чушки с кайма и карфиол 8
Чушките се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2021
Много вкусни станаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: