Пълнени чушки на скара

Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2003
Пълнени чушки на скара
 
Необходими продукти:
200 г свинско месо
100 г сланина
100 г сирене
8–10 зелени чушки
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки на скара
Откъм дръжката на всяка чушка се отрязва капачето и се почиства семето. Месото и сланината се нарязват на малки кубчета, сиренето се натрошава и се смесва със смления черен пипер.
2
Пълнени чушки на скара 2
Месото се задушава в собствената си мазнина до омекване.
3
Пълнени чушки на скара 3
Най-отдолу в почистените чушки се поставя натрошено сирене, допълва се с малко от задушеното месо, сланина и отново сирене. Плънката се притиска плътно и се похлупва с капачето.
4
Пълнени чушки на скара 4
Напълнените чушки се пекат на скара или грил тиган (могат да се запекат и нанизани на шишчета). След изпичането чушките могат да се обелят и посолят на вкус, но трябва да се внимава, тъй като и сланината, и сиренето са солени.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: