Пълнени чушки

Пълнени чушки с кайма и ориз
Източник: Avror
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.06.2014
Пълнени чушки
 
Необходими продукти:
13 чушки

За плнъката
500 г кайма
1 морков
1 ч. ч. ориз
100 г домати от консерва (може и пресни, ако имате)
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
2-3 стръка магданоз
1 ч. л. чубрица
1 ч.л. червен пипер (по желание може да добавите и малко
1 ч.л. черен пипер
1 ч. л. сминдух
сол на вкус
2 с. л. олио

за соса:
1-2 яйца
1 кофичка кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки
Преди да започнем към самото приготвяне е хубаво да си подготвим продуктите.
Една от чушките и един морков нарязваме на кубчета.
Лукът и чесънът се наситняват.
Ако са цели домати в консерва или са пресни, също нарязваме на кубчета.
Подготвя ме си и една купичка ориз.

2
Пълнени чушки 2
В тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто, нарязаният на ситно лук и чесън.

3
Пълнени чушки 3
Към тях добавяме и нарязаният на кубчета морков и го запържваме за съвсем кратко.
4
Пълнени чушки 4
Добавяме и нарязаната на кубчета чушка.
5
Пълнени чушки 5
Добавяме каймата и я запържваме, докато започне да става на гранули.
6
Пълнени чушки 6
След това добавяме ориза.
7
Пълнени чушки 7
Идва ред на доматите и подправките. Запържваме за 1-2 минути
8
Пълнени чушки 8
С готовата смес пълним чушките. Ако остане плънка може да я изсипете в тавата.
9
Пълнени чушки 9
Заливате чушките с вода, докато ги покрие до половина и се пекат на 180-200 градуса температура, докато чушките хванат лека кафеникава коричка и оризът се е сварил.
10
Пълнени чушки 10
Когато чушките са готови отделяте останалата вода от тях и я оставяте да се охлади за 5 мин. Пре това време разбивате яйцата с киселото мляко. Към тази смес добавяте на тънка струя водата от чушките, като бъркате непрекъснато.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2019
Страхотен вкус от сминдуха.
9.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2015
Вкусно ;)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
много са вкусни :)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Страхотни са!!!!
6.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2014
Много вкусно се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: