Пълнени бутчета с кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кестени
100 г бекон на ленти
4 пилешки бутчета
1-2 глави лук
4-5 стръка магданоз
1 филия хляб
1 яйце
1 ч. л. балсамов оцет
7-8 с. л. олио
1 ч. л. босилек
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
2-3 щипки сух розмарин


Начин на приготвяне:
1
Пълнени бутчета с кестени
Кестените се сваряват за около 30 минути, след това се обелват. Mаринатата се приготвя, като в купичка се смесват олио, босилек, червен пипер, розмарин и сол. Разбърква се добре.
2
Пълнени бутчета с кестени 2
Беконът се запича на сух тиган. Щом мазнината се разтопи, ивиците се изваждат и в съда се изсипва нарязаният наедро лук. Запича се. След това се налива балсамовият оцет.
3
Пълнени бутчета с кестени 3
Когато оцетът се изпари, лукът се смила заедно с кестените, хляба, запечения бекон, яйцето, магданоза и сол на вкус.
4
Пълнени бутчета с кестени 4
Кожата на бутчетата от едната страна се отделя. Образувалият се джоб се пълни с кестеновото пюре.
5
Пълнени бутчета с кестени 5
В тава се поставя решетка, върху нея се подреждат пълнените бутчета и се намазват с ароматизираното олио. В тавата се налива 1 пръст вода и бутчетата се пекат около 25 минути в предварително сгорещена до температура 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: