Пълнена целина

Красива, ароматна, вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1 връзка копър
200 г грах
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнена целина
Целината се обелва и с помощта на корер в средата се пробива дупка с диаметъра на моркова.
2
Пълнена целина 2
Морковът се почиства и се слага в образувалия се отвор.
3
Пълнена целина 3
Целината се реже на дебели около 1 пръст шайби. Картофите се белят и също се нарязват на шайби.
4
Пълнена целина 4
Лукът се обелва, нарязва се на кубчета и се запържва в сгорещения зехтин. След това се наливат 800 мл вода.
5
Пълнена целина 5
Слагат се шайбите целина и картофи, овкусява се със сол и пипер, както и с половината от наситнения копър.
6
Пълнена целина 6
Готви се на умерен огън под капак, докато зеленчуците омекнат, но не бива да се разкашкват, а да запазят формата си.
7
Пълнена целина 7
Накрая се прибавя грахът, готви се 1–2 минути и ястието се дърпа от огъня.
8
Пълнена целина 8
Зеленчуците се поднасят с малко от бульона и с останалия копър.
9
Пълнена целина 9
Съвет:

По желание може да се полеят със зехтин „Екстра върджин“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: