Пълнена целина със свинско и гъби

Интересна и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 глави целина (малки)
300 г смляно месо от свински гърди
200 г гъби
150 г кашкавал
1 филия хляб
1 яйце
1 морков
1/2 лимон
1/4 връзка магданоз
2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пълнена целина със свинско и гъби
Главите целина се обелват и се заливат със сока от лимона. Варят се 20 минути в подсолена вода. Разрязват се на половинки и се издълбават с помощта на малка лъжица.
2
Пълнена целина със свинско и гъби 2
Морковът се настъргва, хлябът се накисва във вода.
3
Пълнена целина със свинско и гъби 3
Гъбите се белят и се режат наситно. Магданозът се накълцва.
4
Пълнена целина със свинско и гъби 4
Каймата се смесва с магданоза, отцедения хляб, яйцето, сол, черен пипер, червен пипер, морковите и гъбите. Прибавя се издълбаната и накълцана вътрешност на целината.
5
Пълнена целина със свинско и гъби 5
Главите целина се пълнят със сместа.
6
Пълнена целина със свинско и гъби 6
Нареждат се в намазана с олио тава и се поръсват с настъргания кашкавал. Наливат се 100 мл вода.
7
Пълнена целина със свинско и гъби 7
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: