Пълнена торта

Много вкусна
Източник: Таня
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.03.2017
Пълнена торта
Пълнена торта
Пълнена торта
Пълнена торта
Пълнена торта
 
Необходими продукти:
за блата:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно

за пълнежа:
200-250 мл прясно мляко
60 г краве масло
70-100 г захар
2 ч. л. какао
1 малко бурканче сладко от смокини

за крема:
250 мл прясно мляко
150 г захар
1 пудинг ванилия
2 пакетчета желатин
200 мл сладкарска сметана
300 г филирани бадеми (за украса)


Начин на приготвяне:
1
Първо приготвяме крема, като слагаме млякото да заври и сипваме захарта. Разтваряме пудинга в малко вода или в част от млякото и го добавяме, преди млякото да заври, като бъркаме непрекъснато, за да се сгъсти и да не загори. След това накисваме желатина в студена вода, за да набъбне, след което го разтваряме на водна баня и го прибавяме към крема. Оставяме крема да се охлади и да стегне.
2
Приготвяме блата като разбиваме яйцата на сняг, прибавяме захарта и бием до пухкава пяна. След това сипваме на части пресятото брашно и бъркаме с шпатула в една посока, до получаването на еднородна смес. Изсипваме сместа в тава, застлана с хартия за печене и печем около 30 минути в загрята на 170 градуса фурна (с вентилатор).
3
Оставяме готовия блат леко да се охлади и го издълбаваме, като оформяме 2 см борд и запазваме дъно отдолу. Натрошаваме издълбаната част от блата на трохи, връщаме ги в тавата и ги запичаме отново, докато порозовеят, като от време на време ги разбъркваме. Прехвърляме готовите трохи в купа. Загряваме прясното мляко и захарта на котлона и добавяме маслото и какаото, като бъркаме, докато се разтворят. С получената смес заливаме трохите и сипваме сладкото от смокини (като предварително нарязваме плодчетата на парченца). Разбъркваме всичко до еднородна смес, с която пълним издълбания блат.
4
Разбиваме добре охладения и стегнат крем с миксер и добавяме към него разбитата сметана, като бъркаме с шпатула в една посока. Зафилваме тортата и панираме с филираните бадеми.


Съвет:
Посочените продукти са за 1 блат. Аз обикновено правя по 2 блата и удвоявам количеството на продуктите.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: