Пълнена тиква със свинско и царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 тиква (2 1/2 кг)
1 л прясно мляко
масло за намазване
500 г свинско месо
250 г царевица
100-150 мл доматен сос
3 стерилизирани домата
2 печени червени чушки
2 скилидки чесън
2 глави лук
1 к. ч. ориз
4-5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
4-5 с. л. брашно
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
черен пипер и кимион на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнена тиква със свинско и царевица
Горната част на тиквата се отрязва, семето се отстранява и в сърцевината се правят десетина не много дълбоки разреза, които се пълнят с масло. Сърцевината също се намазва с масло.
2
Пълнена тиква със свинско и царевица 2
В тиквата се налива млякото, затваря се с капака и се поставя в тава, в която се наливат 3 пръста вода. Пече се около 1 – 1 1/2 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Пълнена тиква със свинско и царевица 3
Месото се нарязва на кубчета и се овалва добре в смесените брашно, черен пипер, кимион, чубрица, червен пипер, сол. След това се изтръсква от излишното брашно и се пържи в предварително загрятото олио.
4
Пълнена тиква със свинско и царевица 4
Когато месото се зачерви, се добавят наситнените лук и чесън. След 5-6 минути се слагат нарязаните надребно домати и чушки, налива се доматеният сос, подправя се с червен пипер и чубрица.
5
Пълнена тиква със свинско и царевица 5
Оризът се бланшира в 1 к. ч. вряла вода. Когато поеме водата, оризът се изсипва в яхнията, добавя се царевицата и се налива вряла вода, колкото да покрие продуктите. Посолява се и ври, докато сосът се сгъсти.
6
Пълнена тиква със свинско и царевица 6
Щом тиквата е готова, млякото, с което е печена, се отстранява с черпак. Вътре се поставя готовата плънка, тиквата отново се затваря с капака и се пече още 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Ако се добави малко лютичко, ще е по-добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: