Пълнена тиква с плодове и ядки

Уникално вкусен плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 тиква тип „Цигулка” (около 1,5 кг)
500 г бяло стафидно грозде (без семки)
2 ябълки (златна превъзходна)
2 круши (твърди, но сладки)
10 сини сливи
100 г сурови бадеми
100 г сурови орехи
100 г сурови лешници
100 г краве масло
100 мл портокалов ликьор
2 с. л. мед
1 ванилия
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. ч. кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Пълнена тиква с плодове и ядки

Тиквата се измива, отрязва се капака, и семките се отстрабяват. Слага в тава за печене.

 


2
Пълнена тиква с плодове и ядки 2

Ядките се изпичат в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

 


3
Пълнена тиква с плодове и ядки 3

Зърната на гроздето се отделят от чепката. Ябълките, крушите и сините сливи се измиват и се нарязват на кубчета. Плодовете се смесват в купа.

 


4
Пълнена тиква с плодове и ядки 4

Прибавят се подправките, захарта, медът, ликьорът, маслото, нарязано  на кубчета и  ядките. Разбърква се.

 


5
Пълнена тиква с плодове и ядки 5

Тиквата се пълни с получената смес.

 


6
Пълнена тиква с плодове и ядки 6

Отгоре се слага капакът, увит в  алуминиево фолио. Тиквата се пече в загрята на 160 гадуса фурна за 2 часа и 30 минути. Сервира се топла.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2017
Лесно и вкусно!
11.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2015
Много вкусна рецепта! :)
10.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2015
Вкусотия :)
9.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2014
Днес правих подобна тиква - по-семпла, но невероятно вкусна! Напълних я с ябълки, круши, сушени череши,сушени кайсии и фурми и запекох. Стана невероятно вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
Сложих сухи: кайсии,амер.боровинки,смокини и фурми/ тъй като ги имах/.Могат да се сложат и плодове от сладко-смокини,вишни.Това е по мой вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: