Пълнена скумрия с ядки и стафиди

Чудесна идея за хрупкава риба от Турция
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2012
Пълнена скумрия с ядки и стафиди
 
Необходими продукти:
2 пресни скумрии
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
брашно за панировката
галета за овалване
олио за пържене (около 500 мл)

за плънката:
1 глава лук
3 с. л. стафиди
2 с. л. кедрови ядки
1 с. л. натрошени орехи
1/4 ч. л. канела
1/4 връзка магданоз
1 с. л. галета
1–2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнена скумрия с ядки и стафиди

Рибата се почиства, измива се и се подсушава. В блендер се слагат продуктите за плънката и се разбива.


2
Пълнена скумрия с ядки и стафиди 2

С тази смес се пълнят скумриите.


3
Пълнена скумрия с ядки и стафиди 3

Овалват се първо в брашно, после в разбитите яйца и след това в галета.


4
Пълнена скумрия с ядки и стафиди 4

Пържи се на маслена баня, на умерена температура до златисто. Отцежда се върху хартия.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: