Пълнена питка

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.02.2015
Пълнена питка
 
Необходими продукти:
1 питка (около 1 кг)
700 г свинско месо
150 г гъби
1 морков
1 тиквичка
1 патлажан
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 глави. лук
100-150 мл сметана
150 г кашкавал
сол, черен пипер и магданоз на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнена питка
Сваряваме месото, като във водата слагаме малко сол, 1/2 глава лук, няколко зрънца черен пипер и 2-3 зрънца бахар. Нарязваме зеленчуците на ивички и след това ги запържваме, до омекване.
2
Пълнена питка  2
След това свареното месо го запържваме до златисто. После изсипваме готовите зеленчуци и прибавяме сметаната и подправките. Оставяме да къкри 5-10 минути.
3
Пълнена питка  3
Вземаме питката (в моя случай е хляб) и с нож отрязваме горната част (капака). След това издълбаваме средата за да се получи като висока тава.
4
Пълнена питка  4
Изсипваме готовата смес вътре и настъргваме кашкавала. Запичаме до зачервяване на кашкавала.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2015
Моята е с домашно замесено тесто.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2015
Супер е! БРАВО!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: