Пълнена пъстърва по китайски с глазирани зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2004
Пълнена пъстърва по китайски с глазирани зеленчуци
 
Необходими продукти:
4 дребни пъстърви
2 моркова
олио за пържене
брашно за овалване
200–250 г ориз
1 тиквичка
50 г домат
1 средна глава лук
1–2 с. л. соев сос
олио за пържене
1/2 лимон
2 с. л. соев сос
1-2 с. л. олио
2-3 щипки сол
2-3 щипки смлян джинджифил
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Пълнена пъстърва по китайски с глазирани зеленчуци
Пъстървата се почиства, като се махат гръбната и коремните перки. С остър нож се прави прорез от горната част на гръбната кост, а след това и от долната. С пръсти внимателно се изважда костта, без да се допусне филетата да се разделят.
2
Пълнена пъстърва по китайски с глазирани зеленчуци 2
Mаринатата се приготвя, като сосът от лимона се изцежда и се разбърква със соевия сос, олиото, солта, джинджифила и захарта. Рибните филета се нареждат в подходящ съд и се поливат с маринатата. Оставят се да престоят 30 минути.
3
Пълнена пъстърва по китайски с глазирани зеленчуци 3
Оризът се сварява и с помощта на метален пръстен се оформя като цилиндър. В него с лъжица се прави вдлъбнатина, в която да се постави рибата.
4
Пълнена пъстърва по китайски с глазирани зеленчуци 4
Плънката се приготвя, като в китайски тиган се загрява олиото и на силен огън се пържат нарязаните наситно лук и тиквичка. Разбърква се периодично. След 1-2 минути се добавя нарязаният наситно домат. Пържи се 3 минути и се подправя със соев сос. Пържи се още 1-2 минути.
5
Пълнена пъстърва по китайски с глазирани зеленчуци 5
В получилата се при обезкостяването гръбначна кухина се поставя парче морков и рибите се завързват с конец, така че да не изпаднат морковите. Овалват се в брашно и се пържат в маслена баня в китайски тиган 8-10 минути. След това конецът се отстранява и във всяка пъстърва се поставя част от плънката. Сервира се върху предварително оформения ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: