Пълнена кокошка с ориз Балдо и бекон върху кисело зеле

Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 01.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кокошка (около 1,8 кг)
30 г краве масло
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. червен пипер

за плънката:
160 г бекон
150 г Ориз Балдо Krina
150 г гъби
350 мл вода
1 глава лук
1 морков
3 с. л. олио
2 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. червен пипер

за зелето:
1 кг кисело зеле (1 малка кисела зелка)
60 мл олио
1 ч. л. червен пипер
250 мл вода

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Загрейте олиото в голям тиган и сложете нарязаните на кубчета лук, морков и бекон. Добавете 1 ч. л. сол и гответе 7–8 минути, докато зеленчуците омекнат, а беконът се запържи.
2
Прибавете гъбите, черния и червения пипер, останалата сол и Ориза Балдо Krina.
3
Разбъркайте, гответе 2–3 минути и налейте водата. Варете 15 минути на тих огън, свалете съда от котлона и охладете сместа.
4
В тавичка за печене сложете нарязаното на тънки ивички зеле, олиото, червения пипер и водата, разбъркайте и оставете настрана.
5
Намажете кокошката с мекото масло от всички страни и под кожата.
6
Посолете, поръсете с черния и червения пипер.
7
Напълнете кокошката с плънката и завържете с конец.
8
Останалата плънка сложете при зелето и разбъркайте.

9
Отгоре сложете пълнената кокошка, покрийте с алуминиево фолио и печете 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
10
След това намалете температурата на 160 градуса и гответе още 1 час.
11
Пълнена кокошка с ориз Балдо и бекон върху кисело зеле 11
Махнете фолиото, увеличете отново градусите на 200 и печете още 15–20 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2018
Благодарим за коментара. Използването на сока от зелето е чудесна идея. Непременно ще опитаме.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2018
Страхотна рецепта, не напълних кокошката, защото вече бях използвала част от нея за готвенето на супа, но използвах почти цялото й месо и се получи много вкусна рецепта. Вместо посочената вода от рецептата, използвах бульон и сок от киселото зеле.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: