Пълнена кисела зелка

Вместо да навивате много сармички, просто напълнете една зелка
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 средно голяма кисела зелка
200 г булгур
100 г сушени сини сливи
3 стръка праз
1 корен пащърнак
1/2 ч.л. мащерка
1 ч. л. пушен червен пипер
6 с. л. олио
200 мл зелев сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнена кисела зелка
Булгурът се накисва в топла вода за около половин час, докато набъбне, и след това се отцежда.
2
Пълнена кисела зелка 2
Празът и пащърнакът се наситняват и се запържват в 3 с. л. олио.
3
Пълнена кисела зелка 3
Добавят се наситнените сини сливи и булгурът, и се овкусява с мащерката, пушения червен пипер, сол и черен пипер.
4
Пълнена кисела зелка 4
Зелката се слага на дъска с кочана надолу и се „бели“ без да се късат листата.
5
Пълнена кисела зелка 5
Накрая се маха сърцевината и част от плънката се слага в средата.
6
Пълнена кисела зелка 6
Завива се с 1 слой листа и после пак се слага малко плънка.
7
Пълнена кисела зелка 7
След това – отново листа и така, докато зелката се „затвори”.
8
Пълнена кисела зелка 8
Поставя се в тенджера с термоустойчиви дръжки и се залива с останалото олио.
9
Пълнена кисела зелка 9
Сипва се зелевият сок, похлупва се и се готви 2 часа в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: