Пълнена гъска по плевенски

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2003
Пълнена гъска по плевенски
 
Необходими продукти:
1 гъска с вътрешностите
1 стрък праз
3-4 стръка лук
100 г гъби
100 г маслини
3-4 с. л. олио
50 г шунка
2 кисели краставички
100 г ориз
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. кардамон
1 ч. л. сол
2 с. л. сос "Уорчестър"
1 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Пълнена гъска по плевенски
Дробчетата от гъската, лукът, празът и гъбите се нарязват наситно и се запържват в мазнината.
2
Пълнена гъска по плевенски 2
Маслините се почистват от костилките, шунката се нарязва на малки кубчета. Прибавят се към останалите продукти заедно с изчистения и измит ориз. Разбърква се, налива се 1 к. ч. вода и се овкусява със сосовете и подправките. Вари се, докато оризът поеме водата.
3
Пълнена гъска по плевенски 3
Гъската се пълни с плънката, зашива се и се слага в тенджера с вряща вода. Вари се 10-15 минути, след това се прехвърля в тава. В тавата се налива 1 пръст от бульона и се покрива с фолио. Гъската се пече в силно загрята фурна около 2 часа. Поднася се върху канапе от варени картофи, пържени зеленчуци или кисело зеле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: