Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2010
Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени
 
Необходими продукти:
1 пъдпъдък
60 г бекон
30 г лук
15 г морков
15 г целина
40 г кестени
100 мл червено вино
20 мл коняк
5 мл трюфелово олио
15 г босилек
15 мл зехтин
олио за пържене
мента и мащерка за украса
100 мл сметана
100 г спанак
100 г картофи
300 мл зехтин
10 г сирене „Пармезан”
10 г сирене „Ементал”
6 г царевично нишесте
3 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени
Пъдпъдъкът се обезкостява и се пълни с предварително наситнените и задушени зеленчуци и кестени. Завива се с нарязания на тънки лентички бекон и се завързва. Пържи се в тиган със сгорещено олио около 5 минути и се фламбира с коняка.
2
Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени 2
Поставя се в тава, отстрани се налива половината от виното и се пече 8–9 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
3
Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени 3
Картофите за канапето се конфитират в загретия до 110 градуса зехтин за около 15 минути, а измитият и наситнен спанак се задушава със сметаната.
4
Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени 4
Сирената за чипса се настъргват и се смесват с нишестето, зехтина и 10 мл вода. Омесва се тесто, което се разточва на хартия за печене. Поставя се във фурна, загрята на 180 градуса, и се изпича до получаването на хрупкав чипс. От вътрешната страна по стените на метален пръстен се подреждат нарязаните на полумесеци картофи.

5
Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени 5
Сипва се задушеният спанак и пръстенът се отстранява.
6
Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени 6
Отстрани се капва на няколко места от пасирания със зехтина босилек. Пъдпъдъкът се нарязва на порционни парчета. Бутчетата се поставят върху канапето, а отстрани се подреждат останалите парчета месо.
7
Пълнен пъдпъдък със зеленчуци и кестени 7
Поливат се с редукция, приготвена от останалото вино, предварително приготвения от костите на пъдпъдъка бульон и трюфеловото олио. Украсява се с чипса, мащерка и мента и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: