Пълнен котлет с карамелизиран лук

Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2003
Пълнен котлет с карамелизиран лук
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг свински котлет с кост
300 г кромид лук
150-200 г пресни гъби
1-2 моркова
1 ч. ч. орехови ядки
50 г краве масло
2-3 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
2 стръка праз лук
1 морков
2 с. л. брашно
200 мл бира
сосът от изпеченото месо
1 ч. л. доматено пюре
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнен котлет с карамелизиран лук
Парчето месо не се реже на отделни порции, а се обезкостява. С помощта на малък остър нож в него се прави разрез, така че да се образува нещо като тунел.
2
Пълнен котлет с карамелизиран лук 2
Лукът се реже на шайби и се задушава в сгорещена мазнина за 10 минути, докато започне да се карамелизира. Добавят се нарязаните наедро гъби, ореховите ядки, сол и чубрица и се оттегля от котлона. Сместа се пасира или смила в месомелачка, поставя се в пош (шприц) и се шприцова в отвора на котлета. Отворите от двете страни на котлета се прищипват с клечки за зъби, за да не изтича плънката.
3
Пълнен котлет с карамелизиран лук 3
Котлетът се намазва с олио, прехвърля се в намаслена тава и се поръсва с чубрица, а морковите и празът се слагат цели. Пече се 20-25 минути при температура 180 градуса, изважда се и се поръсва с червен пипер и сол. Печенето продължава при същата температура още 10-15 минути.
4
Пълнен котлет с карамелизиран лук 4
Изпеченото месо се изважда от тавата, отстраняват се празът и морковите и в мазнината на месото се прибавя брашното. Запържва се около минута, разрежда се с 200 мл вода, разбърква се и се долива бирата. След като кипне, се отстранява от котлона. Прецежда се и ако е необходимо, се добавя малко сол.
5
Пълнен котлет с карамелизиран лук 5
Прецеденият сос се прехвърля в тенджерка, сипват се доматеното пюре и горчицата и след като кипне, се оставя да поври 1-2 минути. Ястието се сервира полято със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: