Пълнен картофен хляб

Източник: Ми Донева-Цан
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.01.2018
Пълнен картофен хляб
Пълнен картофен хляб
Пълнен картофен хляб
Пълнен картофен хляб
 
Необходими продукти:
патешко месо
пушен свински бекон
зелен лук
чесън
гъби
заквасена сметана
бяло вино
кашкавал
подправки по избор на вкус
лютеница
зехтин
2 кръгли картофени хляба (питки)


Начин на приготвяне:
1
Патешкото месо се сварява и се нарязва на парчета.
2
Беконът също се нарязва на парчета.
3
Лукът, чесънът и гъбите се почистват и се нарязват.
4
Месото, беконът, гъбите, лукът и чесънът се запържват за кратко в зехтина. Овкусява се с подправки по избор. Налива се виното и се оставя, продуктите да се задушат.
5
Накрая се добавя сметаната и съдът се дърпа от огъня.
6
Горната част на двата хляба се изрязва (като капачета). Хлябовете се издълбават и отвътре се намазват с лютеница.
7
Сместа се разпределя в двата хляба. Поръсват се с настърган кашкавал и се запичат в предварително загрята фурна, докато кашкавалът се разтопи – без да се похлупват с капачетата (те се слагат отстрани в тавата).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: