Пълнен калмар с ризото и морски дарове

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Пълнен калмар с ризото и морски дарове
 
Необходими продукти:
1 туба от калмар
10 зърна бял пипер
1 дафинов лист
1 глава лук
1 морков
1 малък резен джинджифил
2 кубчета зеленчуков бульон
250 г микс от морски дарове
1/2 глава лук
1 морков
50 г замразен грах
1 малък резен джинджифил
4 с. л. зехтин
50 г ориз
3 жълтъка
150 мл горещо олио
по 1 щипка червен пипер, сол и захар
1 ч. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя бульонът, като в 1 л вода се слагат продуктите предназначени за него. След като заври и зенечуците омекнат, в бульона се потапя калмарът за не повече от 3 минути.
2
Ризотото се приготвя, като зеленчуците се нарязват надребно и се задушават заедно с морските дарове в зехтина. След като омекнат, към тях се прибавя оризът. Когато стане прозрачен, веднага се наливат около 150 мл от прецедения бульон, в който се е варил калмарът.
3
Приготвя се сос "Муселин", като разбитите жълтъци се смесват с горещото, но не препържено олио и всичко се пасира подобно на майонеза. Накрая се овкусява с подправките и лимоновият сок.
4
С готовото ризото се пълни калмарът. Полива се със соса "Муселин" и се поставя да се опече на най-горния реотан на фурната. 
 
Съвет:
Готовият калмар се поднася с гарнитура от бланширани зеленчуци - моркови, броколи, които са запържени за кратко с масло и овкусени със сол.
 
Рецептата е приготвена от майстор готвача Мустафа Карасали.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: