Пълнен хляб с бекон и кашкавал

Една изненадваща идея за закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
15 г суха мая
100 г краве масло + за намазване
1 щипка захар
270 мл вода
150 г кашкавал
2 яйца
250 г бекон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнен хляб с бекон и кашкавал
Маята се разтваря в 50 мл топла вода с щипка захар и се оставя да шупне.
2
Пълнен хляб с бекон и кашкавал 2
Замесва се тесто от брашното, сол, маята, разтопеното масло и останалата вода и се оставя да втаса.
3
Пълнен хляб с бекон и кашкавал 3
Яйцата се сваряват за 8 минути. Охлаждат се, обелват се и се режат на четвъртинки.
4
Пълнен хляб с бекон и кашкавал 4
Кашкавалът се настъргва, а беконът се нарязва на кубчета.
5
Пълнен хляб с бекон и кашкавал 5
Втасалото тесто се разточва на правоъгълник и се намазва с масло.
6
Пълнен хляб с бекон и кашкавал 6
Отгоре се разпределят кашкавалът, беконът и яйцата.
7
Пълнен хляб с бекон и кашкавал 7
Завива се на руло.
8
Пълнен хляб с бекон и кашкавал 8
Рулото се слага в намазана с масло форма за печене, с дупка по средата, оставя се да втаса и се изпича за 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (23)
23.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2015
Много вкусен и хрупкав хляб, изпече се перфектно!
22.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Тестото стана много лесно. Изпече се добре. Другият път обаче вместо бекон бих сложила шунка, за да не е толкова мазно. :)
21.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
страхотна идея
20.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2014
Невероятен хляб!Стана страхотен!
19.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2014
Страхотна рецепта! Става и за закуска, и за вечеря. Аз замених бекона и яйцата със сирене и шунка. Пробвайте.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: