Пълнен домат с леща

Вкусно и хранително ястие без месо
Източник: Мария Петрова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.11.2015
Пълнен домат с леща
 
Необходими продукти:
4 големи домата
1 ч. ч. кафява леща
1 глава червен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лещата се сварява, докато омекне.
2
Доматите се измиват, разполовяват се и вътрешността им се издълбава. Посоляват се и се намазват със зехтин.
3
Лещата се пюрира заедно с магданоза и джоджена, черен пипер и сол на вкус.
4
Издълбаните домати се пълнят със сместа и отгоре се поставят кръгчета червен лук.

5
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато доматите омекнат.



Съвет:
Може да се сервират със сметана и нарязана на пръчици краставица и клонки магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: