Палачинкови сарми с кисело зеле

Нестандартни и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
3 яйца
300 г брашно
350 мл газирана вода
300 мл прясно мляко
1 с. л. олио (+ за намазване)
2 ч. л. лют червен пипер
сол на вкус

за плънката:
600 г кисело зеле
300 г сурова пикантна наденица („Чоризо“)
2 скилидки чесън
2 стръка праз

за заливката:
300 г заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Палачинкови сарми с кисело зеле
Палачинките се приготвят като яйцата се смесват с млякото, газираната вода, олиото, сол, червения пипер и брашното.
2
Палачинкови сарми с кисело зеле 2
Разбива се, докато се получи тесто с гладка консистенция, което се оставя в хладилник за 30 минути.
3
Палачинкови сарми с кисело зеле 3
След това се пържат палачинки в намазан с олио тиган.
4
Палачинкови сарми с кисело зеле 4
Плънката се приготвя като наденицата се запича от двете страни в тиган с незалепващо покритие и се изважда.
5
Палачинкови сарми с кисело зеле 5
Празът и чесънът се наситняват и се запържват в отделилата се от наденицата мазнина, като се наливат около 50 мл вода.
6
Палачинкови сарми с кисело зеле 6
Когато омекнат, се добавя нарязаното натънко зеле. Щом и то омекне (след около 15 минути) се прибавя наденицата, нарязана на кръгчета, разбърква се и се дърпа от огъня.
7
Палачинкови сарми с кисело зеле 7
С готовите палачинки и плънката се завиват „сарми“ и се подреждат в тава.
8
Палачинкови сарми с кисело зеле 8
Поливат се със смес от заквасена сметана и 150 мл вода.
9
Палачинкови сарми с кисело зеле 9
Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2014
Понеже нямах под ръка сметана, в последния етап, когато се заливат палачинковите-сърми, използвах течността от задушените зеленчуци и наденичките. Към нея добавих 2 лъжици кисело мляко и 2 с.л. брашно, след това го затоплих на котлона и след това залях сърмите.
1.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2014
Благодарим за чудесната идея за празнична вечеря. Още днес я пробвах и се получи. По-късно ще публикувам снимки на продукта. Весело посрещане на Новата 2015 Година! :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: