Палачинкова торта с тиквички и сьомга

Лесна, вкусна и ефектна солена торта
Източник: Гери
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 24.01.2023
Палачинкова торта с тиквички и сьомга
 
Необходими продукти:
за палачинките:
1 тиквичка
2 яйца
500 мл прясно мляко
100 г брашно
1/2 ч.л. сол
2 с.л. олио

за плънката:
250 г пушена сьомга
1 глава червен лук
1 връзка копър
1/2 лимон
250 г маскарпоне
150 г заквасена сметана
2 с.л. каперси (малки)
1/2 ч.л. черен пипер

за украсата:
хайвер
лимони


Начин на приготвяне:
1
Измийте и настържете тиквичката. Разбъркайте яйцата, млякото, брашното, солта и олиото. Прибавете настърганите тиквички и оставете сместа да престои половин час.
2
Междувременно нарежете рибата на парченца. Лука и копъра нарежете на дребно, като оставите малко от копъра за украса. Разбъркайте маскарпонето и заквасената сметана с миксер до еднородна маса.
3
Измийте лимона. Настържете половината лимон, изстискайте сока и ги добавете към маскарпонето. Заделете малка част от получената смес за украса. Към останалата част от сместа добавете рибата, лука, копъра и каперсите.
4
Вземете сместа за палачинките и в малко мазнина ги изпъжете една по една до приятен загар. Оставете ги да изстинат. Подредете тортата, като в чиния редувате палачинки и от сместа с рибата. Завършвате с палачинка.
5
Украсете със заделените продукти и с хайвера. Оставете в хладилника поне за час преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2024
Много лека се получи. Очаквах друго заради рибата - сложих пушена скумрия вместо сьомга. Ще ѝ отиват маслинки
1.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2024
Много вкусно! Аз лично замених червения лук с пресен и се получи доста добре!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: