Палачинкова торта с пилешко

Интересна рецепта в индийски стил
Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
350 мл прясно мляко
150 г брашно
1 яйце
1 щипка сол
олио за мазане

за плънката:
1 пиле (1,2 кг)
2 люти чушки
2 глави лук
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
1 дафинов лист
2 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кориандър на зърна
1/2 ч. л. червен пипер
сол на вкус

за заливане:
4 яйца
2 с. л. олио
1/4 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта с пилешко
Пилето се почиства и се сварява във вода, заедно с един дафинов лист. След това се обезкостява, кожата се отстранява, а месото се накъсва.
2
Палачинкова торта с пилешко 2
Кориандърът и кимионът се запичат на сух тиган и се стриват в хаванче.
3
Палачинкова торта с пилешко 3
Чушките, лукът, чесънът и джинджифилът се режат на ситно и се запържват в олиото. Подправя се с кимиона, кориандъра, куркумата и червения пипер.
4
Палачинкова торта с пилешко 4
Прибавя се и накъсаното пилешко месо. Разбърква се и се дърпа от огъня. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Палачинкова торта с пилешко 5
Брашното за палачинките се смесва със солта. Добавят се млякото и яйцето и се разбърква.
6
Палачинкова торта с пилешко 6
В намазан с олио тиган се приготвят 7 палачинки, като се пекат само от едната страна. Изваждат се и се оставят с неопечената страна нагоре, като не се редят една върху друга, за да не залепнат.
7
Палачинкова торта с пилешко 7
Съд с термоустойчиви дръжки се маже с олио и се покрива с хартия за печене.
8
Палачинкова торта с пилешко 8
Яйцата се разбиват със сол, черен пипер и куркума.
9
Палачинкова торта с пилешко 9
Всяка палачинка се потапя в сместа и се редят една върху друга в съда с неопечената страна нагоре, като между тях се разпределя плънката.
10
Палачинкова торта с пилешко 10
Завършва се с палачинка и се залива с остатъка от разбитите яйца. Готви се на котлона за около 5 минути.
11
Палачинкова торта с пилешко 11
След това се прехвърля в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и се пече още 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2024
Много вкусно. Всички я харесаха.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2016
Получи се много вкусно ястие дори и без някои специфични подправки, посочени в оригиналната рецепта. В края на печенето добавих настърган кашкавал - стана супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: