Палачинкова тирамису торта с Philadelphia

Страхотен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2021
Палачинкова тирамису торта с Philadelphia
 
Необходими продукти:
за палачинките:
8 яйца
3 ½ ч.ч. прясно мляко
120 мл кафе
½ ч.ч. разтопено масло
¼ ч.ч. захар
2 с.л. ликьор Амарето
1 ч.л. ликьор Амарето
1 ч.л. ванилия
2 ½ ч.ч. брашно

за пълнежа:
1 ½ ч.ч. готварска сметана
225 г Philadelphia Light
1 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
1 ч.ч. масло
¼ ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
1 с.л. ликьор Амарето
какао за поръсване

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова тирамису торта с Philadelphia
За палачинките:
Всички съставки за палачинките се слагат в блендер и се разбиват, докато се получи гладка смес без бучки. Тиган за палачинки с диаметър 23 cm се загрява на средно висока температура. За всяка палачинка се изсипва ¼ ч.ч. от сместа в центъра на тигана и се разнася равномерно към краищата. Когато краищата на палачинката станат златисти, се обръща и се готви още около 30 секунди на другата страна.
Готовите палачинки се оставят настрани, за да изстинат.

2
Палачинкова тирамису торта с Philadelphia  2
За пълнежа:
В голяма купа се изсипват всички съставки за пълнежа. Разбъркват се на средна скорост, докато се получи лека и пухкава смес, като се внимава да не се разбиват твърде много.

3
Палачинкова тирамису торта с Philadelphia  3
Форма за печене с подвижно дъно и диаметър 20 см се застила с хартия за печене. Върху формата за печене се слага палачинка, след това ¼ ч.ч.от пълнежа. Разнася се равномерно към краищата, след което се поръсва скакао. Повтаря се за всички палачинки, като последната се оставя без пълнеж отгоре. Формата се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилника за няколко часа.
След като се извади, се обръща върху поставка за торта. Формата за печене се маха и тортата се поръсва с какао. Може да се поднесе с шоколадов топинг и ягоди или други любими плодове.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: