Палачинкова солена торта

Източник: Мария Петрова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 10.01.2014
Палачинкова солена торта
 
Необходими продукти:
За палачинките
1 кг картофи
3 яйца
1 с.л. сол
1 щипка черен пипер
за пържене олио

За плънката
10 печени чушки
500 гр спанак
250 гр. гъби печурки
100 гр. заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Сварявате картофите в подсолена вода, след това, още докато са горещи, ги настъргвате, добавяте яйцата, сол и черен пипер. След това ги пържите в тиган, като ги разстилате на целият тиган до златисто. Оставате ги да се охладят.
2
Бланширайте спанака в гореща вода за около 2-3 минути и след това го поставете в студена вода. Пюрира се.
3
Поставете гъбите в тиган и ги запържете до готовност. Оставете ги леко да се охладят в друг съд.
4
Започва се реденето на тортата. Слагате една картофена палачинка на дъното на чиния или малка кръгла тавичка. След това я намазвате със заквасена сметана и поставяте от спанака и гъбите. След това още една палачинка и слагате обелените и нарязани печени червени, след това отново палачинка и се редуват до привършване на продуктите. Отгоре се завършва с картофена палачинка, като може да се отреже по средата с формички и под дупките да личат червени чушки. Това ще допринесе до по празничният вид.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
страхотна
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2014
Както обикновено, направих и промени в плънката. Добавих шунка и кашкавалче и стана много вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
Стана вкусно, но отне страшно много време - почти 3 часа и много изцапана посуда. Не съм сигурна, че отново ще се заема да я правя.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2014
Аз също съм правила досега солена торта с класически палачинки. Тази рецепта е по-различна и на мен и семейството ми ни допадна.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Рецептата ми харесва. Макар че аз от години правя солена палачинкова торта с класически палачинки и пълнеж от: пастет с кисели краставички, майонеза с грах, лютеница с шунка или малотраен колбас (редувам ги), отгоре поръсвам щедро с настърган кашкавал и - Воала!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: