Палачинките!

Нежни, пухкави, дантелени
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 09.08.2015
Палачинките!
Палачинките!
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 щипка сол
1 щипка захар
250 мл прясно мляко
250 г кисело мляко
9 с. л. брашно (с връх)
1 ч. л. бакпулвер (с връх)
250 мл вода
ванилия (по желание)
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Яйцата, солта и захарта се разбиват с телена бъркалка.
2
Добавят се прясното и киселото мляко и се разбърква.
3
Брашното се сипва лъжица по лъжица, при постоянно бъркане, като трябва да се получи смес, която да е по-гъста от обикновено кексово тесто. По желание може да се добави ванилия.
4
След като сместа стане хомогенна, отгоре се изсипва бакпулверът, а върху него - водата. Не се бърка!
5
Тиган с диаметър от 26 см се намазва с масло (или олио), сипва се по малко от сместа и палачинките се пекат от двете страни до готовност.



Съвет:
Ако палачинките се приготвят в солен вариант, ванилията и захарта може да не се слагат.
Палачинките не трябва да са дебели. С черпак се сипва от сместа в средата на тигана и с накланяне на тигана, сместа се разнася по цялото му дъно.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2015
да
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2015
В любимия ми вариант - течен шоколад, банан и орехи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: