Палачинките на Мариана

Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2005
Палачинките на Мариана
 
Необходими продукти:
2 яйца
2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. брашно
1 щипка сол
500 г кайма
150 г кашкавал за поръсване
7-8 бр. гъби
1 глава кромид лук
1 морков
4-5 клонки магданоз
1 ч. ч. доматен сок
6 с. л. олио
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Палачинките на Мариана
Яйцата, брашното, прясното мляко и солта се разбиват. От полученото тесто се изпичат палачинки.
2
Палачинките на Мариана 2
Каймата се поставя в купа, налива се 1 к. ч. вода, намачква се, докато стане на трохи. Задушава се в предварително загрято олио, докато водата се изпари.
3
Палачинките на Мариана 3
Добавят се нарязаните наситно лук и гъби и настърганите моркови. Подправя се с чубрица и сол. Разбърква се, задушава се под капак. След като се оттегли от котлона, се добавя нарязаният наситно магданоз и се разбърква.
4
Палачинките на Мариана 4
Палачинките се пълнят с плънката и се подреждат в намазана с олио тава. Отгоре се намазват с доматено пюре, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат 5-10 минути на горно печене в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: