Палачинки със солена плънка

Източник: Hristina
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.09.2013
Палачинки със солена плънка
 
Необходими продукти:
за палачинките:
2 яйца
1 ч. ч. гъсто кисело мляко
1 ч. ч. вода
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 1/2 ч. ч. брашно

за солената плънка:
5 с. л. масло
5 с. л. брашно
500 мл прясно мляко
200 г топено сирене
200 г стерилизирани гъби
200 г шунка
200 г кисели краставички
кашкавал за поръсване
сол на вкус
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Посочените продукти за палачинки се разбъркват и сместа се оставя 20 минути на стайна температура. От нея се приготвят 10-12 броя палачинки.
2
От маслото, брашното и прясното мляко се приготвя сос "Бешамел". Преди да се свали от котлона се добавя топеното сирене и се сместа се бърка до пълното му разтопяване. Маха се от котлона и се оставя да се охлади.
3
През това време на едро ренде се настъргват киселите краставички и шунката. Добавят се към охладената бешамелово-сиренена смес, заедно с гъбите. Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
4
Разпределя се солената плънка върху палачинките и се сгъват под формата на плик. Подреждат се в тава и се поръсват с настърган кашкавал. Пече се до разтопяването му.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2013
Задължително консумирайте докато са топли. На мен лично ми дойдоха малко тежки и много засищащи - може би от комбинацията с бешамеловият сос и кашкавалът. Иначе са вкусни и ми харесаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: