Палачинки с тиквички и извара

Вкусна увертюра към всяко домашно меню
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
120 г пълномаслена извара
100 мл прясно мляко
1 с. л. тиквени семки
2 тиквички
120 г нахутено брашно
1/2 ч. л. сода бикарбонат (или 1 ч. л. бакпулвер)
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
5 скилидки чесън
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
200 мл зехтин
1 ч. л. дижонска горчица
1 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Палачинки с тиквички и извара
Яйцата се разбиват с изварата и млякото, прибавят се тиквените семки и настърганите тиквички.
2
Палачинки с тиквички и извара 2
Содата и брашното се смесват и се добавят към сместа с тиквичките.
3
Палачинки с тиквички и извара 3
Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
4
Палачинки с тиквички и извара 4
Гребва се от сместа и се пържат палачинки в намазан с олио тиган с незалепващо покритие.
5
Палачинки с тиквички и извара 5
Сосът се приготвя като чесънът се смачква с преса, а яйцата се сваряват за 3 минути.
6
Палачинки с тиквички и извара 6
Жълтъците се отделят.
7
Палачинки с тиквички и извара 7
Смесват се с дижонската горчица, чесъна и лимоновия сок и се разбива.
8
Палачинки с тиквички и извара 8
На тънка струйка, при постоянно разбиване, се налива зехтинът и се овкусява със сол и черен пипер.
9
Палачинки с тиквички и извара 9
Палачинките се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2016
Много са вкусни. Аз дабавих и листа от пресен лук и копър. Мисля, обаче, че тиквичките тр ябва се изцедят, защото тестото става прекалено течно.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2015
Това са бухти, а не палачинки.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2014
Бърза закуска, но без шпатула се обръщат мнооого трудно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2014
Лесна , бърза и най-вече вкусна рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2014
Много са вкусни но ако живееш в по-малък град трудно можеш да си намериш нахутено брашно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: