Палачинки с риба тон

Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2003
Палачинки с риба тон
 
Необходими продукти:
2 яйца
300 мл прясно мляко
200 г брашно
2-3 щипки сол
1 консерва риба тон (200 г)
200 г извара
200 г замразен спанак
1 глава кромид лук
100 г краве масло
1 с. л. олио
1-2 щипки индийско орехче
1-2 щипки риган
сол и черен пипер на вкус
кашкавал и червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Палачинки с риба тон
Палачинковото тесто се приготвя, като продуктите за него се смесват в купа и се разбъркват до получаването на течно тесто с консистенцията на боза.
2
Палачинки с риба тон 2
Палачинките се изпичат в намаслен тиган.
3
Палачинки с риба тон 3
Лукът се реже наситно и се запържва в олиото и 30 г от маслото за около минута на слаб огън. Температурата на котлона се увеличава и се прибавя спанакът, без да се размразява. Пържи се не повече от 1-2 минути, оттегля се от котлона и се разбърква с рибата, изварата и подправките.
4
Палачинки с риба тон 4
С получената плънка се пълнят палачинките, сгъват се като пакетче (или се навиват) и се подреждат в тава. Върху всяка се поставя по 1 малка бучка масло, настъргва се кашкавал, поръсва се с червен пипер и се запича за няколко минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: