Палачинки с ганаш от бял шоколад

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2010
Палачинки с ганаш от бял шоколад
 
Необходими продукти:
1 яйце
200 мл прясно мляко
200 г брашно
1 щипка сол
1 с. л. захар
1 ванилия
300 г бял шоколад
2 с. л. краве масло
100 мл сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
От яйцето, млякото и брашното се прави смес за палачинки. Добавят се захарта, солта и ванилията. Сместа трябва да престои 20 минути, след това се правят палачинки (в тефлонов тиган) и се поставят в чиния.
2
Шоколадът за ганаша се разтопява на водна баня и към него се добавят маслото и сметаната. Разбърква се добре и се слага в хладилник за 20 минути.
3
При сервиране студеният ганаш се разстила върху топлите палачинки, навиват се рула, които се нарязват по диагонал.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: