Палачинки с бекон и кашкавал

Модерна българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Палачинки с бекон и кашкавал
 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
100 г кашкавал
3 яйца
1 ч. ч. брашно
2 с. л. олио
1-2 с. л. маково семе
1 щипка сол
200 г топено сирене
100-150 бекон
2 стръка лук
1 яйце
2 с. л. зехтин
100 мл готварска сметана
50 г пармезан
1 яйце
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Палачинки с бекон и кашкавал
Яйцата за палачинките се разбиват с миксер. Постепенно се прибавят прясното мляко, олиото, брашното и солта.
2
Палачинки с бекон и кашкавал  2
В намазан с олио тиган се сипва от сместа и се изпичат палачинки.
3
Палачинки с бекон и кашкавал  3
Лукът и беконът за плънката се нарязват надребно и се запържват в зехтина.
4
Палачинки с бекон и кашкавал  4
Към охладената плънка се добавят яйцето и топеното сирене. Разбърква се добре.
5
Палачинки с бекон и кашкавал  5
Палачинките се пълнят с плънката и се завиват като пакетчета. Подреждат се в подходяща тава.
6
Палачинки с бекон и кашкавал  6
Яйцето за соса се разбива леко. Налива се сметаната, прибавят се настърган пармезан, сол и черен пипер на вкус.
7
Палачинки с бекон и кашкавал  7
Палачинките се поливат със соса. Поръсват се с настъргания кашкавал и маковото семе. Запичат се във фурна за 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: