Палачинки по бретонски

Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г кашкавал
80 г масло
300 мл прясно мляко
150 г брашно
2 яйца
1 щипка сол
100-150 г печурки
100 г шунка
30-40 г масло
2 сварени яйца
2 с. л. заквасена сметана
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Палачинки по бретонски
Яйцата се разбиват с млякото, постепенно се добавя брашното, посолява се и се разбива до получаване на хомогенна смес. Оставя се да почине 10-15 минути, след което в леко намазнен тиган се пържат палачинки.
2
Палачинки по бретонски 2
Гъбите се нарязват на филийки, шунката и сварените яйца – на малки парчета. Маслото се загрява в тиган и в него се запържват гъбите.
3
Палачинки по бретонски 3
При запържените гъби се добавя шунката, посолява се и се запържва за кратко. След 1 минута съдът се оттегля от котлона и се добавят сметаната и нарязаните яйца. Поръсва се с черен пипер. Разбърква се.
4
Палачинки по бретонски 4
В средата на всяка палачинка се поставя от плънката и се завиват като пакетчета. Нареждат се в тава, върху всяка се поставя парче масло и се поръсва с настърган кашкавал. Пекат се в предварително загрята на горно печене фурна, докато се зачерви кашкавалът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: