Палачинки от тиквички на фурна

Оригинална идея за предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тиквички
80 г сирене „Пармезан“
1 яйце
3 с. л. грис от твърда пшеница (семолина)
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. кимион
лимонов пипер на вкус
сол на вкус

за намазване:
200 г извара
100 г заквасена сметана
80 г сушени домати
4 стръка босилек
кората от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Палачинки от тиквички на фурна
Тиквички се измиват много добре и се настъргват. Посоляват се и се оставят в гевгир, за да се отцедят добре. След това се притискат с ръце, за да излезе възможно най-много от водата в тях.
2
Палачинки от тиквички на фурна 2
Смесват се с гриса, яйцето, настъргания пармезан, кимиона, чесъна, сол и лимонов пипер на вкус.
3
Палачинки от тиквички на фурна 3
От сместа в намазана със зехтин тава се оформят палачинки, като се заравняват.
4
Палачинки от тиквички на фурна 4
Пекат се за около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Времето за печене зависи от дебелината на палачинките.
5
Палачинки от тиквички на фурна 5
Изварата се смесва със заквасената сметана, наситнените босилек и сушени домати, настърганата лимонова кора и сол на вкус.
6
Палачинки от тиквички на фурна 6
Палачинките се мажат с тази смес и се прехлупват.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2017
Станаха много вкусни. Най-важното е, че не се пържат. Двегодишното ми детенце много ги хареса.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2016
Спечели овациите на моите гости!
4.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2016
Много вкусно:)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2016
Чудесна лесна и бърза рецепта, с която да избягаме от традиционните пържени тиквички. Аз замених изварата с обезсолено домашно козе сирене, сушения домат с пресен на кубчета и вместо семолина сложих царевичен грис. Много свежо и засищащо! Благодаря за идеята! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2016
Моите палачинки се получиха страхотно, сосът реших да го направя с малко кисело мляко вместо цялото количество рикота, но се получи доста водна сместа - много ми харесаха така или иначе, а вкусът ми напомня доста на дюнер, според мен заради кимиона :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: