Палачинки от телешки дроб

Гарнирани със свежо пюре от моркови
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави червен лук
2 с. л. краве масло (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус
400 г телешки дроб
1 яйце
1/2 ч. л. суха мащерка

за пюрето:
1 връзка пресни мокови
2 картофа
1 скилидка чесън
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Палачинки от телешки дроб
Лукът се нарязва на полумесеци и се карамелизира в маслото с малко сол.
2
Палачинки от телешки дроб 2
Черният дроб се реже на кубчета и се пасира заедно с половината от охладения карамелизиран лук и яйцето.
3
Палачинки от телешки дроб 3
Сместа се минава през цедка и се овкусява със сол, черен пипер и мащерката.
4
Палачинки от телешки дроб 4
В намазан с масло тиган се приготвят малки палачинки.
5
Палачинки от телешки дроб 5
Морковите и картофите се обелват и се готвят на пара, докато омекнат.
6
Палачинки от телешки дроб 6
Намачкват се с преса за картофи, докато са още топли и се смесват със смачкания на паста чесън и заквасената сметана. Овкусяват се със сол и черен пипер.
7
Палачинки от телешки дроб 7
Палачинките се поднасят с пюрето и се гарнират с останалия лук. По желание се украсяват със стръкчета мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2015
Е, това е стара известна руска рецепта с която се прави палачинкова торта. Само че лукът и морковите се запържват. Аз ги правя от пилешки дробчета.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: