Палачинки от пащърнак с веяна скумрия

Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2004
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия
 
Необходими продукти:
1 яйце
4 корена пащърнак
1 картоф
1/2 глава червен лук
2 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
масло за намазване
1 веяна скумрия
200 г заквасена сметана
1 кисела краставичка
1/2 глава червен лук
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия
Корените пащърнак и картофът се почистват, настъргват се заедно с 1/4 от главата лук и се поставят в ситна цедка или гевгир. Посоляват се и се оставят да се изцедят за 10–15 минути.
2
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия 2
В отделна купа се смесват разбитото яйце с брашното и бакпулвера и се разбъркват с изцедилите се пащърнак, картоф и лук.
3
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия 3
Дъното на тигана леко се намаслява, с лъжица се поставя от тестото и му се придава кръгла форма. Изпичат се малки палачинки.
4
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия 4
Скумрията за плънката се обезкостява и част от нея се запазва за декорация. Останалото количество се нарязва на кубчета заедно с киселата краставичка. Лукът се реже наситно и всичко се смесва със сметаната.
5
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия 5
Палачинките се сервират топли, като към всяка от тях се предлага от приготвената плънка и се гарнират с резени веяна скумрия.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: