Палачинка с кайма на фурна

Интересен вариант на солена палачинка, идеална както за предястие, така и за основно
Източник: Николета
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 29.01.2016
Палачинка с кайма на фурна
 
Необходими продукти:
за палачинката:
4 яйца
7 с. л. брашно
300 мл прясно мляко
1/2 пакетче краве масло

за плънката:
250 г кайма
500 г печурки
черен пипер

за бешамела:
2 с. л. брашно
краве масло
прясно мляко

за поръсване:
кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Гъбите се наситняват и се запържват.
2
Каймата се запържва отделно, подправя се с черен пипер на вкус и към нея се прибавят гъбите.
3
Бешамелът се приготвя като брашното се запържва и към него се налива прясно мляко, докато се получи гъста каша.
4
Към готовия бешамел се прибавя каймата с гъбите.
5
За палачинката се разбиват яйцата и млякото и към тях се сипва брашното.
6
Маслото се нарязва на парчета и се разпределя в тава с незалепващо покритие, която се слага в загрята на 200 градуса фурна.
7
Когато маслото стане кафяво, се изсипва тестото и се пече до готовност – около 15–20 минути.
8
Плънката се разпределя в средата на готовата палачинка и краищата й се прегъват.
9
Палачинката се поръсва с настърган кашкавал, докато е още топла, за да може кашкавалът да се разтопи.



Съвет:
Ястието е подходящо както за основно, така и за предястие. От това количество продукти се получават 3 порции като основно ястие или 4-5 порции за предястие.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2017
Много вкусна рецепта - известна ми е под името \"Неаполитанска палачинка\"
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: