Пакорас с чътни от дюли

Панирани зеленчуци, гарнирани с гъст сладко-кисел сос - рецепта от индийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг дюли
100 г стафиди
20 г пресен джинджифил (1 ч. л. сух)
15 г синапено семе
1 люта чушка или на вкус
2 ч. ч. ябълков оцет
2 ч. ч. кафява захар
500 г микс от зеленчуци (карфиол, броколи, грах, моркови
200-250 г нахут
1 ч. л. къри
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кимион
2-3 щипки сол
лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пакорас с чътни от дюли
Дюлите се почистват от семето и се нарязват на малки кубчета.
2
Пакорас с чътни от дюли 2
Кубчетата дюля се поставят в тенджера, заливат се с оцета, поръсват се с кафявата захар и се овкусяват с наситнените джинджифил и люта чушка.
3
Пакорас с чътни от дюли 3
Накрая се сипват стафидите и смляното синапено семе. Кипва се и къкри около 20 минути.
4
Пакорас с чътни от дюли 4
Нахутът се сипва в тавичка и се запича в предварително загрята фурна. След това се смила и се пресява в купа.
5
Пакорас с чътни от дюли 5
В нахута се налива малко вода и се разбърква, така че да се получи гъста смес.
6
Пакорас с чътни от дюли 6
Миксът от зеленчуци се подправя с къри, куркума, лют пипер, кимион и сол. Овкусените зеленчуци се изсипват в купата с нахутеното тесто и се размесва добре.
7
Пакорас с чътни от дюли 7
От сместа се оформят топчета, които се пържат в обилно количество сгорещено олио. Готовите пакорас се сервират с чътни от дюли.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: