Паеля със скариди

Вкусна, лесна, свежа
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.08.2017
Паеля със скариди
 
Необходими продукти:
300 г скариди
250 г ориз
70 мл бяло вино
2 червени чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Скаридите се измиват и почистват от черупката и вената на гърба. Запържват се в дълбок тигана за около 2-3 минути, като се овкусяват със сол и черен пипер. Когато са готови се изваждат и в същата мазнина се запържват чушките и лука нарязани наситно.
2
Когато поомекнат се добавя ориза, разбърква се и се заливат с виното. Когато ориза поеме виното се налива още малко вода или зеленчуков бульон. След като ориза поеме течността, се добавят скаридите.
3
Паелята се посолява, разбърква се добре, прехвърля се в тавичка и се покрива с лауминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 20 минутио или докато ориза поеме цялата течност.
4
Когато ястието е готово се изважда от фурната и се оставя да почине покрито с фолиото около 7-8 минути. Преди поднасяне се поръсва с лимонов сок и нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: