Овнешки сарми

Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2002
Овнешки сарми
 
Необходими продукти:
500 г месо от овнешка плешка (врат)
1 зелка
1/2 ч. ч. ориз
300 г консервирани домати
1 глава лук
50 г ракия
6 с. л. олио
100 мл вода
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Овнешки сарми
Месото се обезкостява и се смила на кайма. Лукът се нарязва наситно и се запържва в олио за 1 минута, добавя се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
2
Овнешки сарми 2
Овкусява се с червен пипер, чубрица и сол, наливат се пасираните домати и водата. Когато водата се изпари, се прибавят ракията и каймата. Разбърква се добре и се оттегля от котлона.
3
Овнешки сарми 3
Зелката се поставя в тенджера с кипнала подсолена вода (кочанът се отстранява). След 5 минути се изважда, листата се отделят, дебелата част от основата им се изрязва.
4
Овнешки сарми 4
Завиват се сарми, като в средата на всеки лист се поставя по 1 пълна супена лъжица от пълнежа. Сармите се подреждат в дълбока тенджера, заливат се с вода и се затискат с чиния. Варят се на тих огън около 30 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: