Овнешки котлети с картофено пюре и праз

Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2004
Овнешки котлети с картофено пюре и праз
 
Необходими продукти:
1 кг овнешки котлет
2 чорбаджийски чушки
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
1 с. л. лютеница
50 мл сливова ракия
сока от 1/2 лимон
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
6 картофа (около 1 кг)
1 стрък праз лук
50 г масло
1-2 стръка копър
1/2 ч. ч. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Овнешки котлети с картофено пюре и праз
Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват в кипнала подсолена вода под капак.
2
Овнешки котлети с картофено пюре и праз 2
Лукът се нарязва на парчета, чесънът – на филийки, чушките – на колелца. Поставят се в купа заедно с изцедения сок от лимон, ракията, лютеницата, кимиона, чубрицата и солта.
3
Овнешки котлети с картофено пюре и праз 3
Месото се нарязва на котлетчета, от които се отстранява костта, наречена тарак. Котлетите се начукват добре и се подреждат в чиния. Поливат се с маринатата и се оставят да престоят минимум 2 часа, след което се изпичат на скара.
4
Овнешки котлети с картофено пюре и праз 4
Картофите се намачкват още топли, добавят се нарязаният праз лук, маслото, киселото мляко, копърът и сол на вкус. Размесва се добре и се сервира като гарнитура към печените котлети.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: