Овнешка плешка с булгур, увита в лапад

Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2003
Овнешка плешка с булгур, увита в лапад
 
Необходими продукти:
1 овнешка плешка
200 г булгур
3-4 шепи сушен лапад (200 г листа пресен)
2-3 ч. л. джоджен
1 ч. л. босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Овнешка плешка с булгур, увита в лапад
Плешката се обезкостява и се оформя, така че да се получи парче месо с големината на тавата за печене.
2
Овнешка плешка с булгур, увита в лапад 2
Булгурът и лападът се накисват в студена вода. Лападът се разпределя върху лист фолио и месото се поставя върху него. Овкусява се с подправките, прибавя се накиснатият булгур и се завива руло, така че лападът да полепне по него.
3
Овнешка плешка с булгур, увита в лапад 3
Готовото руло се поставя в плаке. Върху него се слага тежко плато, за да го притисне. Пече около 2 часа при температура 240 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: