Овнешка курбан чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2004
Овнешка курбан чорба
 
Необходими продукти:
1 кг обезкостено овнешко месо от плешката
1 яйце
1/2 ч. ч. ориз
20–30 мл ракия
2 червени чушки
2 червени домата
1 зелен домат
1 1/2 глава кромид лук
1 стрък праз
7-8 стръка магданоз
1 ч. л. сушен джоджен
1 1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Овнешка курбан чорба
Месото се поставя в дълбока тенджера и се залива с 2–2 1/2 литра вода. Поставя се една цяла необелена глава лук и останалата част кромид и праз - нарязани наситно. Вари се 30-40 минути, като се отпенва периодично.
2
Овнешка курбан чорба 2
Добавят се нарязаните надребно чушки и червени домати. Подправя се със солта, поставя се нарязаният наситно зелен домат. Ври още 20 минути, след което се добавят оризът и ракията. Къкри, докато оризът се свари.
3
Овнешка курбан чорба 3
Ароматизира се с джоджена и наситнения магданоз. Сварената глава кромид се изважда, обелва се, нарязва се наситно и се връща в супата. През цедка се добавя разбитото яйце, като се разбърква. Месото се изважда, нарязва се на късове и се разпределя в купички, във всяка от които се налива от чорбата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: