Овесени соленки с козе сирене

Гост: доц. д-р Даниела Попова, ръководител Клиника по терапия, метаболитни заболявания и диететика
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2006
Овесени соленки с козе сирене
 
Необходими продукти:
150 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч. ч. овесени ядки
1 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. настъргано козе сирене
2-3 ч. л. маргарин
1 ч. л. бакпулвер
червен пипер, чубрица, самардала и сминдух на вкус


Начин на приготвяне:
1
Овесени соленки с козе сирене
Овесените ядки се смилат и полученото овесено брашно се смесва с пшеничното брашно и бакпулвера.
2
Овесени соленки с козе сирене 2
Налива се млякото, добавят се разтопеният маргарин, настърганото сирене и яйцето. Тестото се подправя със сминдух, самардала, чубрица и червен пипер и се разбърква.
3
Овесени соленки с козе сирене 3
В предварително намазнена и набрашнена тава с помощта на лъжица се оформят малки тестени купчинки. Соленките се пекат в загрята на 220 градуса фурна, докато се зачервят (около 15 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: