Овесени сладки мъфини

Източник: Gabriela Anastasova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 03.01.2014
Овесени сладки мъфини
 
Необходими продукти:
200 г овесени трици
100 г фини овесени ядки
300 г пълнозърнесто брашно
1 яйце L размер
400 мл кисело мляко
1 ч. л. сода
3 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил
3 - 4 с. л. мед
1 голяма и сладка ябълка
100-200 г орехи


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа се изсипва киселото мляко и содата, разбърква се, за да шупне добре.
2
Добавя се яйцето и разбъркваме течната смес до получаване на хомогенност.
3
В друг съд се изсипват сухите съставки - овесените трици, овесените ядки и брашното. Орехите се накълцват наедро. Добавят се и те, след което канелата и джинджифилът. Разбърква се добре.
4
Прибавят се сухите съставки към другата смес. Добавя се медът и се разбърква добре. Ако е твърде гъста сместа, може да се добави малко вода или още кисело мляко.
Настъргва се предварително добре измитата ябълка. Оставя се малко време, за да набъбнат овесените ядки и трици.
5
В тавичка за мъфини се поставят силиконови формички или може да се използва силиконова тавичка за мъфини, в които да се разпредели сместа. Гнездата за мъфините не се пълнят догоре.
6
В предварително загрята фурна на 160 градуса, мъфинте се пекат за около 30 минути или до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2014
При мен се получи доста гъста смес която дори не можеш да разбъркам и трябваше да добавя около 1чаша вода за да се получи сместа за мъфините. В момента се пекът и се надявам да се получат и да са вкусни.
8.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2014
На тази рецепта нещо не и е наред. Буквално изхвърлих кулинарното си творение... Не зная може и аз да съм объркала нещо, а уж всичко следвах. Дано при другите да не се получава като при мен.
7.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2015
Съжалявам че ще го кажа, но мъфините ги направих с голямо желание и накрая се получиха сухи и трябваше да ги извърля.
6.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2014
Много са вкусни, нямат грам мазнина, а и плънката може да е различна според сезона. Аз добавих малко тахан за разкош и между другото на мен ми пое 500гр. брашно+овесени ядки+трици, а не 600гр., както е по рецепта, но това може и да се дължи на вида брашно.
5.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2014
Дида Димитрова, аз проблем няма :) вкусно и изящно не знам дали сътворявам, но имам смелост и желание да споделям рецепти, за разлика от Вас ;) и не си позволявам да правя подобни коментари, а да подкрепям всички останали експериментатори като мен :) тук сме за да се забавляваме и черпим идеи Бубба, танкс :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: